Torbjørn Røe Isaksen (H) sier at han og finansmann Nicolai Tangen ikke er venner. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
annonse
annonse

Finansmann Nicolai Tangen inviterte USAs norgesambassadør til sitt seminar etter forslag fra statsråd Torbjørn Røe Isaksen. Isaksen avviser vennskap med Tangen.

Torbjørn Røe Isaksen (H) foreslo at Nicolai Tangen skulle invitere Kenneth Braithwaite, USAs ambassadør til Norge, ifølge VG. Ambassadøren takket ja.

«Håper du ikke synes dette er frekt, men om mulig kan du/dere jo vurdere å sende ham en invitasjon i siste liten. Han er en god venn av og støttespiller for Norge», skrev den daværende næringsministeren til Tangen – én uke før statsråden reiste på det omdiskuterte seminaret i Philadelphia, hvor Tangen dekket alle utgifter.

annonse

VG har fått innsyn i tre nye epost-utvekslinger mellom Tangen og Isaksen.

Ifølge Isaksen var ambassadøren en viktig mann å bli kjent med for en næringsminister.

– Han hadde gode kontakter inn mot Trump-administrasjonen, var lydhør for norske argumenter i handelsspørsmål og var opptatt av å formidle norske synspunkter hjem til USA, sier Isaksen blant annet til VG.

annonse

De to har møttes tre ganger – i filosofiprofessor Henrik Syses bursdag, i London i 2016, og sist på det nå mye omtalte USA-seminaret i 2019. Isaksen er tydelig på at han og Tangen ikke er venner.

– Vi har ingen privat kontakt og har heller aldri hatt det, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon