Norske universiteter og høyskoler har per 1. april i år registrert 221 saker der studenter er utestengt for juks, usømmelighet og farlig atferd. Universitetet i Oslo (UiO) har for tiden flest utestengte studenter. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Norske universiteter og høyskoler har per 1. april i år registrert 221 saker der studenter er utestengt for juks, usømmelighet og farlig atferd.

De viser tall fra Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning, omtalt av Khrono.

Det er fleste utestengte studenter ved Universitetet i Oslo (UiO). Her er med 29 registrerte saker i registeret over utestengte studenter (RUST).

annonse

– På UiO ser vi svært alvorlig på fusk, og vi bruker betydelige ressurser på å avdekke slike forhold, sier Gro Bjørnerud Mo, prorektor for utdanning på Universitetet i Oslo.

Oslo Met er utdanningsinstitusjonen som nå har nest flest i registeret fram til april med 23 stykker, viser Khronos framstilling.

Blant høgskolene er det Høgskolen i Østfold som for tiden har fleste registrert i systemet, med 17 saker, mens 13 institusjoner for tiden ikke har noen utestengte studenter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon