Foto: Stuart Clarke/REX
annonse
annonse

I fjor sendte migranter nær 5900 milliarder kroner til hjemlandet. Verdensbanken anslår at i år vil beløpet bli redusert med 20 prosent. En sum som utgjør 30 norske bistandsbudsjetter.

Nå strupes pengestrømmen av coronaviruset. Mange migranter har mistet jobben eller fått lønnskutt, skriver Bistandsaktuelt.

I mange land er det å ha en i utlandet et sikkerhetsnett. De sender penger hjem. Av det de overfører går tre firedeler av til å dekke mat, husvære og løpende utgifter. Resten går til helse, utdanning, samt sparing og små investeringer.

annonse

Les også: Migranters hjemsending av penger når rekordnivå

De siste årene har migrantoverføringene vokst raskt, og utgjorde i fjor for første gang et større beløp enn utenlandske direkteinvesteringer i utviklingsland. Vanligvis sender migranter mer penger når det er krise i hjemlandet. Men nå er hele verden rammet av en økonomisk krise. Det er bare 40 prosent av migrantoverføringene som blir sendt til landsbygda, ifølge rapporten fra Verdensbanken.

De anslår at pengestrømmen vil øke igjen neste år med 5,6 prosent, for deretter å vokse. For noen land utgjør overføringene en betydelig del av landets økonomi.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon