Dana Manoucherhri under et folkemøte i Groruddalen i 2019. Foto: Resett.
Dana Manoucherhri under et folkemøte i Groruddalen i 2019. Foto: Resett.
annonse
annonse

Islamsk Råd Norges bønneveiledning, der det fremgår at kvinner alltid skal sitte bak menn under bønn, skaper sterke reaksjoner i sosiale medier.

I bønneveiledningen fra IRN, som er omtalt i en tidligere sak i Resett, heter det at en sønn kan lede bønnen, dersom han har memorert mest fra Koranen. Det samme er ikke tilfelle for konen i familien. Hun, og hennes døtre, forvises til å sitte bak både ektemann og sønner under bønn.

De kvinnefiendtlige holdningene som fremmes i veiledningen fra IRN er ikke blitt godt mottatt i sosiale medier, der de blir gjenstand for massiv kritikk, av blant andre flere samfunnsdebattanter.

annonse

Les også: Generalsekretær i LIM vil legge ned Islam Net

Sist i rekken

En av dem er Dana Manouchehri, som er generealsekretær i organisasjonen LIM (Likestilling Integrering Mangfold). På forespørsel fra Resett henviser hun til en kommentar hun har lagt ut på sin Facebook-profil, der hun går i rette med norske feminister.

annonse

– Hvor er feministene, fakkeltoget og flammende BHer? Nei, det stemmer, kun likestilling for kvinner fra Vesten, det var sånn det var. Minoritetskvinner med muslimsk tro er selvsagt alltid sist i rekken, skriver hun i innlegget.

Glemte kvinner

Manouchehri etterlyser motstand fra politikere og feministiske aktivister.

– Ikke kom å prek om rettigheter og likestilling, når disse kvinne blir glemt gang på gang, bønn for bønn, fem ganger om dagen (minst), skriver hun videre.

– Som jeg har sagt før «enten er alle kvinner fri og likestilte, ellers så er ingen». Likestilling kan ikke forhandles på bakgrunn av etnisitet, tro eller tilhørighet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon