Tidligere samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde fikk ny jobb og høyere lønn da hun vendte tilbake til det statlige selskapet Innovasjon Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

I januar forlot Ingvil Smines Tybring-Gjedde regjeringen og gikk tilbake til Innovasjon Norge, som opprettet en ny stilling rettet mot hennes gamle departement.

Den tidligere samfunnssikkerhetsministeren gikk sammen med Frp ut av regjeringen 24. januar. Hennes gamle jobb i Innovasjon Norge som hun fikk permisjon fra i 2015, fantes ikke lenger.

Det statlige selskapet opprettet derfor en ny stilling med høyere lønn og som dessuten var rettet mot hennes gamle departement, skriver Dagens Næringsliv.

annonse

Administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norges sier til avisen at ansatte som kommer tilbake, søker ledige stillinger etter hvert som de dukker opp. Han bekrefter at stillingen er en midlertidig konstruksjon.

– Ja, det er riktig. Oppgavene er relevante for Innovasjon Norge og passer bakgrunnen hennes.

Tybring-Gjedde ønsker ikke å kommentere saken og viser til at «mine kommentarer er gitt til Karantenenemnda».

annonse

Karantenenemnda har bestemt at hun ilegges saksforbud i ett år fra 24. januar i sin nye jobb som spesialrådgiver. Et saksforbud er et forbud mot å involvere seg i bestemte saker eller saksområder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon