Denne skjermdumpen fra en video viser tornadoen sett fra State Highway 48 i Durant i Oklahoma. Foto: Thomas Marcum / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Minst fem personer har mistet livet i tornadoer i Texas og Oklahoma.

Minst 21 tornadoer herjet i de to delstatene onsdag kveld.

To av de omkomne var på tur med en gruppe arbeidere og på vei tilbake til bilene sine i Madill sør i Oklahoma, da tornadoen kom inn over dem, opplyser det lokale kriseteamet til ABC News.

annonse

Flere personer er også skadd, opplyser Robert Chaney, direktør ved nødetaten i Marshall County. Han sier flere biler ble kastet inn i trær, og det var materielle ødeleggelser ved to stålverk.

Madill ligger rundt halvannen mil fra grensa til Texas, hvor de også fikk føle på ekstremværet.

Tre personer omkom og minst 20 ble skadd i byen Onalaska, ifølge CNN. Lokale myndigheter har nå erklært krisetilstand. Det er gjort betydelig skade på hus, næringsbygg og offentlig infrastruktur.

annonse

Texas-guvernør Greg Abbott beskriver tornadoen som «stor og ekstremt farlig».

– Staben min, kriseteamet, og andre statlige etater samarbeider med lokale tjenestemenn for å gi øyeblikkelig støtte til områdene som er ødelagt av denne tornadoen, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon