annonse
annonse

Senterpartiet ønsker å hente ut barn fra Moria-leiren i Hellas. De vil prioritere de mest sårbare under 15 år og har klare krav for gjennomføringen.

– Det må blant annet skje etter henvendelse fra de greske myndighetene, og det må være en bredde av europeiske land som står bak. Mottak må beregnes ut fra befolkningsgrunnlaget i de landene som deltar, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad i Sp til Vårt Land.

Hun ønsker at regjeringen og partiene på Stortinget kommer sammen og skaper en bred enighet om dette.

annonse
– Vil ikke øke kvoteantallet

Arnstad viser til at kommunal- og forvaltningskomiteen alt har et forslag fra SV til behandling, som nå tas fram igjen etter den første akutte koronasituasjonen. Forslaget tar til orde for å evakuere «barn og sårbare flyktninger fra Hellas til Norge», samt bidra til den humanitære løsningen som er varslet av den tyske regjeringen.

Arnstad opplevde full oppslutning i stortingsgruppen bak Sps løsning, som ikke støtter Aps forslag om å øke årets kvote av kvoteflyktninger, og åpne for at noen av dem kan hentes fra Moria-leiren.

– Vi ønsker ikke å øke kvoten for flyktninger med 500, sier Arnstad.

annonse

SVs Karin Andersen sier at hun er glad for at Senterpartiet er på rett vei i denne saken, og peker på at også Arbeiderpartiet er på glid.

– FN har satt ordningen med kvoteflyktninger på vent, så å bruke den ordningen vil ta for lang tid nå. Dette er en situasjon hvor vi må vise handlekraft og gjennomføringsevne i en akutt krise. sier hun.

Frp: – Det motsatte av hjelp

Høyres innvandringspolitiske talsperson Ove Trellevik sier at det er bra å se at Sp er enig med regjeringen i at det er behov for en god byrdefordeling mellom de ulike landene i Europa. Samtidig understreker han at Hellas må klare å bygge opp asylsystemet til å håndtere og behandle asylsøknader på en god og effektiv måte.

Frps Jon Helgheim – som er partiets innvandringspolitiske talsperson – er ikke like glad for standpunktet som Sp har kommet fram til.

– Hvis Norge skal ta imot personer fra Moria-leiren, bidrar dette kun til at enda flere legger ut på farlige reiser mot Europa og til slutt havner i samme nød og lidelse. Å hente asylsøkere har ingenting med hjelp å gjøre, det er det motsatte av hjelp, sier Helgheim.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon