- Resett - https://resett.no -

Sp vil hente barn fra Moria-leiren

Senterpartiet ønsker å hente ut barn fra Moria-leiren i Hellas. De vil prioritere de mest sårbare under 15 år og har klare krav for gjennomføringen.

– Det må blant annet skje etter henvendelse fra de greske myndighetene, og det må være en bredde av europeiske land som står bak. Mottak må beregnes ut fra befolkningsgrunnlaget i de landene som deltar, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad i Sp til Vårt Land. [1]

Hun ønsker at regjeringen og partiene på Stortinget kommer sammen og skaper en bred enighet om dette.

annonse
– Vil ikke øke kvoteantallet

Arnstad viser til at kommunal- og forvaltningskomiteen alt har et forslag fra SV til behandling, som nå tas fram igjen etter den første akutte koronasituasjonen. Forslaget tar til orde for å evakuere «barn og sårbare flyktninger fra Hellas til Norge», samt bidra til den humanitære løsningen som er varslet av den tyske regjeringen.

Arnstad opplevde full oppslutning i stortingsgruppen bak Sps løsning, som ikke støtter Aps forslag om å øke årets kvote av kvoteflyktninger, og åpne for at noen av dem kan hentes fra Moria-leiren.

– Vi ønsker ikke å øke kvoten for flyktninger med 500, sier Arnstad.

annonse

SVs Karin Andersen sier at hun er glad for at Senterpartiet er på rett vei i denne saken, og peker på at også Arbeiderpartiet er på glid.

– FN har satt ordningen med kvoteflyktninger på vent, så å bruke den ordningen vil ta for lang tid nå. Dette er en situasjon hvor vi må vise handlekraft og gjennomføringsevne i en akutt krise. sier hun.

Frp: – Det motsatte av hjelp

Høyres innvandringspolitiske talsperson Ove Trellevik sier at det er bra å se at Sp er enig med regjeringen i at det er behov for en god byrdefordeling mellom de ulike landene i Europa. Samtidig understreker han at Hellas må klare å bygge opp asylsystemet til å håndtere og behandle asylsøknader på en god og effektiv måte.

Frps Jon Helgheim – som er partiets innvandringspolitiske talsperson – er ikke like glad for standpunktet som Sp har kommet fram til.

– Hvis Norge skal ta imot personer fra Moria-leiren, bidrar dette kun til at enda flere legger ut på farlige reiser mot Europa og til slutt havner i samme nød og lidelse. Å hente asylsøkere har ingenting med hjelp å gjøre, det er det motsatte av hjelp, sier Helgheim.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474