Foto: AP / Ng Han Guan / NTB scanpix.
annonse
annonse

Mer enn 9 av 10 amerikanere mener at Kinas makt og innflytelse i verden utgjør en «trussel» mot USA.

En ny meningsmåling fra Pew Research Center viser at amerikanere nesten enstemmig er bekymret for Kinas dominans i det coronaviruskrisen fortsetter å herje i USA og resten av verden.

Hele 91 prosent av amerikanerne sier at Kinas makt og innflytelse utgjør en trussel mot USA. 62 prosent av dem kaller Kina for en «stor trussel», mens 29 prosent mener at Kina er en «mindre trussel.»

annonse

Les også: Britisk etterretning oppfordrer regjeringen til å revurdere sitt forhold til Kina

Meningsmålingen avslører at amerikanerne anser Kina som den femte største trusselen mot USAs sikkerhet. Bak spredningen av smittsomme sykdommer, terrorisme, spredningen av atombomber og cyberangrep fra fremmede makter. Men foran global oppvarming, Russlands makt og innflytelse, verdensøkonomiens tilstand, samt global fattigdom.

Meningsmålingen viser en gradvis økning i trusselvurderingen av Kina blant amerikanere over de siste årene. Mellom 2017 og 2020, har antallet amerikanere som mener Kina utgjør en «stor trussel» mot USA økt med hele 21 prosent.

annonse

Den samme meningsmålingen viser at mer enn 8 av 10 amerikanere mener massemigrasjon utgjør en trussel mot USA, med omtrent 42 prosent som kaller det for en «stor trussel.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon