Kulturminister Abid Raja (V) møtte pressen lørdag formiddag for å informere om reglene for store arrangementer i sommer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Forbudet mot arrangementer med over 500 deltakere forlenges fram til 1. september. Det er foreløpig uvisst hva som vil skje med mindre arrangementer.

– Nå er det et forbud mot store idrettsarrangementer, festivaler og konserter fram til 15. juni. Det forbudet forlenges nå fram til 1. september, sa kulturminister Abid Raja (V) på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

På pressekonferansen sa han at regjeringen og helsemyndighetene vil komme med en todelt beslutning. Avgjørelsen om at arrangementer med over 500 deltakere forbys fram til 1. september, er den første beslutningen.

annonse

Det betyr at store arrangementer som Øyafestivalen, Norway Cup og Stavernfestivalen må avlyses.

– Det er ingen lett beslutning å ta, men det er en nødvendig beslutning. Vi kan ikke ha store arrangementer som kan bidra til mer smitte som vil gå ut over liv og helse, sa Raja.

Han opplyste samtidig at en beslutning om arrangementer med under 500 deltakere vil komme torsdag i neste uke.

– Det vil ikke si at det er tillatt med de andre arrangementene, men det vil si at beslutningen om arrangementer med 0 til 500 personer vil bli tatt på torsdag, presiserer Raja.

annonse

Ifølge kulturministeren er årsaken til den todelte beslutningen at Folkehelseinstituttet har bedt om mer tid for å kunne ta en godt faglig forankret beslutning for de mindre arrangementene.

Virke om arrangementsforbudet: – En stor lettelse
– Virke er glad for at regjeringen endelig har lyttet til behovet for en avklaring rundt de større arrangementene, sier leder Rhiannon Hovden Edwards i Virke kultur og opplevelser.

Hun sier at forbudet gjør at festivalene og andre arrangører nå får avklarte kontraktsforhold og kan avlyse sine arrangementer før de største kostnadene påløper.

– Med denne avklaringen på plass vil arrangørenes tap kunne reduseres og mange konkurser unngås, sier Edwards.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon