- Resett - https://resett.no -

Frp-politiker ler av faktasjekk: – Et vitsebilde av Fake News NRK og hele klima-menigheten går amok

Frp-politiker, og Document.no skribent Kent Andersen, ble faktasjekket og konfrontert av NRK etter å ha delt et manipulert bilde på sosiale medier.

Bildet Andersen skal ha delt til sine følgere på twitter viste et innslag fra NRK Dagsrevyen som handlet om store snømengder på fjellet.

I en tekstboks på bildet står det «Kan være siste vinteren med snø».

annonse

– Hvorfor får @NRKno lov til å holde på med dette idiotiske sludderet i år etter år, uten å bli stoppet og noen får sparken? Finnes det INGEN politikere som har litt styring på denne vernede bedriften? #Klima, skrev Andersen da han delte bildet.

Frp-politikeren fikk deretter svar fra NRK.

– Dette bildet har blitt manipulert. Reportasjen handler om at det er mye snø på Sognefjellet.

annonse

Men Andersen ga seg ikke.

– Jeg lurte på hvorfor dere får lov å holde på med det idiotiske klimasludderet i år etter år? Særlig nå som dere har innført Pravda-nullpunktet for klima-journalistikk, som i praksis er et diktat? Bildet er et fake øyeblikksbilde av et vedvarende #FakeNews problem. Suck it up, kontret han.

Klimafrykt

Etter et par timer var faktisk.no på saken. En nettside som omtaler seg selv som en faktasjekk-nettside, og som blant annet er finansiert av NRK.

I en ny artikkel, som er blitt publisert hos de største nettavisene i Norge, konkluderer de med at bildet er manipulert.

Docment-skribent Kent Andersen. Foto NTB scanpix.

Faktasjekken får Document-skribenten til å le av NRK og faktisk.no

– Hehehe. Et vitsebilde av #FakeNews NRK, og hele klima-menigheten går amok. Dere er så søte når dere blir sinte, og det er alltid gøy å røre i religiøse doktriner. Og nå: Sport!, skriver Andersen.

annonse

I kommentarfeltet er det noen som mener Andersen bør legge seg flat, mens andre mener NRK fortjener å bli harselert med ettersom de har spredt klimafrykt.

– Så snøen forsvinner ikke? Bestem dere da NRK, skriver en person og viser til en sak fra NRK der statskanalen skriver at «Sjansen for hvit jul i framtida synker drastisk» [3].

Andre er også skeptiske til at faktisk.no har brukt tid på å faktasjekke en «meme» (vits).

Faktisk.no ble opprettet som følge av et samarbeid mellom Dagbladet, VG og NRK og skal angivelig motvirke feilinformasjon, enten den er bevisst eller utilsiktet, ved å faktasjekke det offentlige ordskiftet og avdekke falske nyheter.

NRK var en av aktørene som bidro med over åtte millioner kroner for å sikre oppstarten av faktanettsiden. NRK er finansiert av norske skattebetalere.

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474