Anette Trettebergstuen (A). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Nå krever opposisjonen at skattebetalerne skal dekke inn gammelmedias driftsunderskudd.

– Jeg begynner å bli utålmodig, sier Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen til Medier24.

Medietilsynet har offentliggjort et anslag om hvordan coronaviruset kan ha påvirket gammelemdias økonomi. I deres utregning kan de tape 930 millioner kroner på bortfall av annonser.

annonse

– Det er klart at dette er dramatisk for mange medieaktører. Nå er det viktig å sikre at mediene klarer å opprettholde sine samfunnskritiske oppgaver under koronapandemien, og at de samtidig har et driftsgrunnlag videre framover, sier administrerende direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

Les også: Banken tilbyr kundene å si opp abonnementer – gammelmedia raser

Medietilsynet har kommet frem til at kompetanseordningen til næringslivet ikke har gitt uttelling for gammelmedia, ifølge deres tall har bransjen kun fått ti millioner kroner.

annonse

Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen krever å få tiltakspakker rettet direkte mot gammelmedia.

– Dette har vi advart mot hele veien, og presset på for en egen mediepakke (…) og jeg begynner å bli utålmodig etter å se noe konkret. Vi bør gjøre som danskene: økt pressestøtte, og en egen annonsetapkompensasjon. Enkelt og greit. Det haster.

Les også: Arbeiderpartiet krever krisepakke for gammelmedia

Åslaug Sem-Jacobsen fra Senterpartiets ser ikke lyst på gammelmedias økonomiske situasjon og sier at det haster.

– Nå må medieministeren og kulturdepartementet sporenstreks se til å komme seg opp fra hvileputa si – altså det å stadig henvise til de generelle kompensasjonsordningene – og levere den krisepakka til mediene som Stortinget har bedt om, sier hun og legger til:

– Medietilsynets analyse viser nå nemlig det både vi i opposisjon og mediene selv har sagt til det kjedsommelige i ukevis; de generelle krisepakkene kommer ikke til å hjelpe mediene i den dramatiske situasjonen de nå er i.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon