Manchester Uniteds Ed Woodward (i midten) under ligacupsemifinalen mot Manchester City 29. januar. Foto: Dave Thompson / NTB scanpix.
annonse
annonse

Manchester Uniteds Ed Woodward sier at fansen ikke må ha for store forhåpninger til spillerkjøp i kjølvannet av koronaepidemien.

Woodward er nestleder i styret, og da han snakket med en gruppe av fansen fredag kveld advarte han om at fotballindustrien ville bli seende annerledes ut i etterkant av virusets herjinger verden rundt.

Woodward sier at de økonomiske konsekvensene av pandemien vil bli store. En av konsekvensene er at det ikke kan brukes like mange penger på spillerkjøp som før.

annonse

Det er ikke spilt kamper i Premier League på seks uker, og sesongen kan tidligst komme i gang foran tomme tribuner i juni.

Det kan ta flere måneder før fansen får lov til å komme på kamp igjen.

Ingen vet.

annonse

Tap av inntekter på grunn av tilskuersvikt er bare én av grunnene til at manager Ole Gunnar Solskjær kan vente seg færre midler til spillerkjøp i framtida.

– Ingen må ha andre illusjoner enn at koronapandemien vil gi store utfordringer for alle innen fotballen. Det er ikke sikkert at det blir «business as usual» for noen, og det inkluderer oss selv, forteller Woodward.

Nestlederen i United-styret sier at det selvsagt handler om mest mulig suksess og ære til klubben, men at det denne gangen ikke blir like enkelt å ha oversikten over markedet, og det omfatter timingen på overgangsvinduet og det større økonomiske bildet.

Det har versert rykter om at Manchester United skal være interessert i å knytte til seg Tottenhams Harry Kane til en prislapp verdt opp mot 2,5 milliarder norske kroner.

– Jeg blir ikke kvitt følelsen av at spekulasjoner om spillerkjøp til hundrevis av millioner ser ut til å ignorere realitetene vi står overfor i sporten vår, sier Woodward.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon