Ansatte ved en Libanon-Francaise Banks filial i Tripoli på befaring etter at banken ble satt fyr på av demonstranter. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Demonstranter nord i Libanon var tilbake i gatene tirsdag, der de satte fyr på fire banker i Tripoli i protest mot den økonomiske situasjonen i landet.

Tirsdagens opptøyer brøt ut etter begravelsen av en 26 år gammel mann som døde av skader etter sammenstøt mellom demonstranter og soldater kvelden i forveien.

Ifølge lokale fjernsynsstasjoner ble 26-åringen truffet av skudd i det ene beinet like etter at han hadde forlatt butikken sin. Hæren ga tirsdag uttrykk for sorg over dødsfallet og varslet at det er igangsatt etterforskning av hendelsen.

annonse

Tidligere tirsdag ga hæren grønt lys til at demonstrantene kunne demonstrere på fredfullt vis, men de måtte slutte å ødelegge offentlig eiendom.

Verdien på Libanons valuta har rast siden oktober da demonstranter gikk ut i gatene med krav om økonomiske reformer og anklager om at landets politiske ledere er korrupte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon