Norwegian er hardt rammet av koronakrisen. Her tar et av selskapets fly av fra Oslo lufthavn i forrige måned. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Norwegian har gjort om på det opprinnelige tilbudet til kreditorene. Flyselskapet vil nå gjøre en mindre del av gjelden og obligasjonene om til aksjer.

Det kommer fram i en børsmelding tirsdag formiddag. Endringen kommer etter diskusjoner med obligasjonsholderne og med visse andre interessenter, opplyser selskapet.

For obligasjonslån endres tilbudet til å gjøre om 50 prosent av lånene til aksjer, mot 60 prosent, som var det opprinnelige forslaget mandag. For leasing-gjeld går det ned fra 85 til 80 prosent, ifølge E24.

annonse

– Det reviderte forslaget til obligasjonsholderne gjenspeiler at selskapet har fortsatt framgang med andre interessenter, melder Norwegian.

Det holdes en ekstraordinær generalforsamling i selskapet 4. mai, der omgjøringen av gjeld til aksjer er tema.

Norwegian jobber med å oppfylle vilkårene som må til for å utløse statlige lånegarantier i Norge. Norwegian kan få tilgang til opptil 3 milliarder kroner, men må blant annet få lettelser i rentene fra kreditorene og sikre seg bedre egenkapital.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon