Airbus-fly tilhørende selskapet Air Asia parkert på en flyplass i Sepang i Malaysia. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Flyprodusenten Airbus tapte 481 millioner euro i første kvartal, tilsvarende 5,5 milliarder kroner.

Kvartalsresultatet til den europeiske flyprodusenten ble lagt fram onsdag.

Til sammenligning var overskuddet på 40 millioner euro i første kvartal i fjor. Omsetningen falt i år med 15 prosent til 10,6 milliarder euro.

annonse

Koronakrisen har gått hardt utover Airbus’ kunder – flyselskapene. Omfattende restriksjoner og stengte grenser har gjort at luftfarten er delvis lammet mange steder i verden.

Toppsjef Guillaume Faury sier krisen er den verste luftfartsindustrien noen gang har opplevd. Fokus for selskapet i tiden framover blir å kutte utgifter og utsette eller innstille aktiviteter som «ikke er kritisk viktige for videreføring av virksomheten», ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Airbus er Europas største produsent av passasjerfly og konkurrerer mot amerikanske Boeing. Boeing, som er rammet både av koronakrisen og problemene med flymodellen 737 Max, skal også presentere kvartalsresultatet i løpet av onsdagen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon