Erna Solberg får gjennomgå etter avsløring om bistandsmillioner til kommunistregime. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Nordmenn er rasende på regjeringen og Erna Solberg etter at det mandag ble avslørt at Norge sender hundrevis av millioner kroner i bistandsstøtte til Kina.

Kina er er verdens mest folkerike land, og er i ferd med å forbigå USA som verdens største økonomi. I en statistikk vist lenger nede i artikkelen er de allerede gått forbi.

Til tross for dette, har Norge i perioden mellom 2013 og 2018 bidratt med 607 millioner kroner i bistand til landet. Tallene for 2019 og 2020 er ikke offentliggjort ennå, skrev Nettavisen mandag.

annonse

Resett rapporterte også om saken, og satte den i sammenheng med alvorlige menneskerettsbrudd, som at kommunistregimet holder en million mennesker internert, og bedriver organhøsting fra fanger uten samtykke.

Les også: Bare 8 prosent av bistanden fra EU kommer frem til de fattige

Årsaken til at Norge sender bistandsmillioner til landet skal være fordi de blir ansett som et u-land.

annonse

– Kina har selv uttrykt at landet trenger bedre kapasitet for å håndtere egne utviklingsutfordringer og ønsker å lære av norske erfaringer. Norsk bistand til Kina går derfor primært ut på å støtte opp om samarbeidet mellom norske og kinesiske institusjoner, hvor Kina lærer av norsk forvaltning for en mer bærekraftig og inkluderende utvikling, fortalte utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) til Nettavisen.

Infographic: The Biggest Economies in the World | Statista

– Gå av!

I kommentarfeltet til Nettavisen har det kommet flere tusen rekasjoner der folk er rasende på norske politikere. Spesielt statsminister Erna får gjennomgå.

– Nok er nok. Gå av som statsminister Erna Solberg!! Dette er en skam og en skandale. Hvorfor sender du våre skattepenger ut av landet til kommunister? Hva er det som feiler deg?, raser en person.

– Lurer på hvilke land Norge IKKE yter bistand til….?? Høres ut som vi strør millioner/milliarder både i øst og vest!???, skriver en annen.

Andre mener norske politikere er en ulykke for Norge.

annonse

– Norske politikere er den største skammen i verden etter de svenske. Så har vi ikke råd til å lage nye veier uten bom her til lands. En skam. Kutter ned i eldre omsorgen, helsevesenet og tar penger fra uføre. Derimot det å slenge bort hundrevis av milliarder til andre klarer vi fint. På tide at vi får politikere som bryr seg om nordmenn framfor resten av verden. Hva med å investere i Norge?, skrives det.

– Kanskje det er på tide at det norske folk får en oversikt over hvilke land som får bistandsmidler, og hvorfor.

Erna Solberg har fått massiv kritikk på sosiale medier den siste tiden. Likevel melder flere store nettaviser i Norge at Solberg og Høyre «fosser frem på meningsmålingene».

Hvordan denne nyheten vil påvirke folks oppfatning av regjeringen er uvisst, men på sosiale medier er ikke folk nådige.

– Dersom dette er riktig, er det noen politikere som bør vurdere sine stillinger, uansett trengs det en kraftig opprydding i hvor Norge sender penger!, skriver en person.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon