Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

– Jeg er født og oppvokst i Oslo, verdens beste by, men jeg har aldri vært så bekymret for barna våre som det jeg er nå. 

Adel Khan Farooq, er kjent for  å ha laget laget dokumentarfilmen Den norske islamisten, som ble vist på NRK i april 2017 sammen med Ulrik Imtiaz Rolfsen. 

Han viser til at Oslopolitiet de siste ukene har rapportert om en rekke alvorlige voldsforbrytelser, knivstikkinger, skyteepisoder og våpenbeslag. 

annonse

Les også: Internasjonal medieoppmerksomhet rundt Hagen-saken

Khan Farooq beskriver situasjonen som alarmerende: 

«Mine kilder på gata oppgir at alt har blitt mye mer brutalt enn tidligere. For ti år siden brukte politiet store ressurser på å knuse gjengmiljøet på Tøyen og Grønland.

I kjølvannet av dette har en ny generasjon kriminelle gjenger vokst fram. Barn helt ned i fjorten årsalderen blir rekruttert, og angriper andre jevnaldrende mer eller mindre uten mål og mening.

annonse

Represalier finner sted, enkelte ganger også uten at politiet er klar over det. Og nå, som flere fra den forrige generasjonen har begynt å komme ut av fengsel, har konfliktene mellom de ulike grupperingene eskalert ytterligere i sentrumskjernen.

Det er i ferd med å bli full gjengkrig i Oslos gater, ifølge kilder jeg har snakket med i miljøet.»

Han mener én grunn til at ungdom blir kriminelle er at unge med minoritetsbakgrunn stanses og ransakes av politiet uten grunn. 

«Det er fortsatt mulig å snu den negative trenden. Det bør allerede nå pumpes mer penger til lokale tiltak drevet av både ildsjeler og ungdom. Slik kan vi også sysselsette de som i hvert fall ikke kommer til å få seg jobb i disse tider. Relasjoner mellom lokalbefolkningen og politiet må styrkes, og vi må slutte å stanse mørkhudede mennesker uten skjellig grunn», konkluderer Farooq.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon