Det er sjelden norske kriminalsaker får så stor medieoppmerksomhet som Hagen-saken. Politiet undersøker igjen boligen til ekteparet Hagen i Sloraveien 4 på Lørenskog, etter pågripelsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er sjelden norske kriminalsaker får så stor medieoppmerksomhet som Hagen-saken nå er blitt til del.

Det er naturlig at nordiske medier fatter interesse, men tirsdagens pågripelse av Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen er også fanget opp av en rekke andre store nyhetsaktører.

Blant dem britiske BBC , som skriver at saken har preget Norge, et land der bortføring og drap er forholdsvis sjeldent. Det franske nyhetsbyrået AFP, amerikanske AP og tyske DPA har også sendt ut fyldige meldinger om saken.

annonse

Den svenske kriminologen og forfatteren Leif GW Persson fyrer av en bredside mot politiets arbeid i den svenske tabloiden Expressen. Han reagerer blant annet på tiden det har tatt for norsk politi å pågripe Tom Hagen.

På spørsmål om hvorfor han tror det har tatt så lang tid for norsk politi å pågripe Hagen, svarer han:

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke fått noen større tillit til norsk politi opp gjennom årene, og jeg har hatt god kontakt med dem. De er ikke de skarpeste knivene i skuffen.

annonse

Han er også overrasket over at politiet på tirsdagens pressekonferanse ikke kunne svare mer tydelig på hvorfor de velger å sikte Hagen akkurat nå.

– Hvis han fortsetter å nekte, så er sannsynligheten stor for at han ikke blir dømt så lenge man ikke har noe lik, åsted eller lignende, mener GW Persson.

Holden: Politiets grunnlag for pågripelse er spinkelt

Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, sier at han mener politiets grunnlag for å pågripe Hagen er for spinkelt.

Holden ankom Nedre Romerike tingrett ved 11-tiden. På vei inn sa han til pressen at klienten hans fastholder sin uskyld.

Holden sa videre at han nå har fått fullt innsyn i alle sakens dokumenter, og at han ikke er imponert.

annonse

– Ja, hva skal jeg si. Man må jo være ærlig, og etter min oppfatning er dette et særdeles spinkelt grunnlag for å gå til pågripelse, sier Holden.

– Jeg forventer at tingretten kommer til å løslate ham, fortsetter han.

Deltar i fengslingsmøtet

Tom Hagen kommer til å delta i fengslingsmøtet som begynner i Nedre Romerike tingrett klokka 12, opplyser forsvareren.

Av smittevernhensyn får ikke pressen adgang til å komme inn på tinghuset, og må følge rettsmøtet via videolink.

Politiet har bedt om at Hagen blir varetektsfengslet i fire uker begrunnet i bevisforspillelsesfare.

Nye undersøkelser på Hagen-eiendommer

Politiadvokat Haris Hrenovica, som er påtaleansvarlig i saken, sier at politiet i denne fasen av etterforskningen ikke vil ha anledning til å besvare spørsmål fra pressen i stor grad.

– Det er bevisforspillelsesfare, og vi har behov for å konsentrere oss om å gjennomføre de nødvendige etterforskningsskrittene som skal gjøres nå, sier hun i en pressemelding.

Etter at Tom Hagen ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap tirsdag morgen, har Hagen-parets bolig i Sloraveien på Lørenskog vært sperret av. Også onsdag er det kriminalteknikere og politihunder på plass både inni og utenfor boligen.

Ved Tom Hagens arbeidsplass, Futurum, har det vært politibiler og sperrebånd, og politi har også vært observert på Hagens Kvitfjell-hytte.

Tom Hagens kone, Anne-Elisabeth Hagen, er fortsatt ikke funnet. Hun forsvant 31. oktober 2018.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon