Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på torsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Å samle mer enn 500 mennesker blir tidligst tillatt 1. september. En meningsmåling viser at forbudet har solid støtte i befolkningen.

Hele 85,6 prosent av de spurte mener det er riktig å forby arrangementer med over 500 mennesker fram til 1. september, mens bare 9,1 prosent svarer at de ikke støtter forbudet. 5,3 prosent er usikre på hva de mener om saken.

Målingen er laget av Kantar for TV 2 , og 988 personer er spurt fra 27. til 29. april. Spørsmålet som er stilt, er «Er det riktig eller galt å forby arrangementer med over 500 mennesker fram til 1. september?».

annonse

Om en uke blir det lov å samle 50 mennesker på offentlig sted.

– Det er viktig at råd om avstand og smittevern kan følges. Arrangementer uten en ansvarlig arrangør er ikke tillatt, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på regjeringens pressekonferanse torsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon