Illustrasjonsfoto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Politibil med blålys. -Patruljepolitibil.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Dette er en nyhetsoversikt fra Resett, med de viktigste hendelser innenriks. Dette er foreløpig en beta-versjon av et nytt konsept.


15.21: NTB skriver Politiet har pågrepet og siktet en 17 år gammel gutt for drapsforsøk etter to skyteepisoder mot bilister i Oslo i påsken.

17-åringen er den tredje personen politiet har pågrepet i saken, som også sees i sammenheng med drapet på 21 år gamle Halil Kara på Søndre Nordstrand 10. januar, melder TV 2.

annonse

13.42: NTB skriver: En ansatt i NRK ble i januar utsatt for vold utenfor kanalens lokaler på Marienlyst i Oslo. NRK har anmeldt hendelsen.

Det bekrefter organisasjonsdirektør Olav Hypher i en epost til Dagbladet.

– Vår medarbeider ble utsatt for vold utenfor NRKs bygninger på Marienlyst. Vi oppfatter episoden som svært alvorlig, og NRK valgte derfor å anmelde saken til politiet, skriver han.


annonse

13.07: NTB skriver: Faren til 15-årige Oscar André Ocampo Overn er i Gjøvik tingrett dømt til 20 års fengsel for å ha drept sin sønn.

Aktor la ned påstand om fengsel i 21 år for den 45 år gamle mannen, men tingretten mener at 20 år er nok.


12.36: NTB skriver: To menn er pågrepet etter at en kvinne i 60-årene ble funnet død i Tromsø, melder Nordlys. De er siktet for å hensatt en person i hjelpeløs tilstand.

Kvinnen ble ifølge avisa funnet på en privat adresse på Tromsøya, og det var to menn til stede i boligen. De to mennene ble pågrepet av politiet torsdag.

– Det er ikke mistanke om drap, men for at de har hensatt henne i hjelpeløs tilstand. Vi vet ikke hva som har skjedd på stedet der, og det vil vi prøve å finne ut av. Vi etterforsker nå saken bredt, sier seksjonsleder for etterforskning Lene Fabek i Tromsø-politiet til Nordlys.


10.12: NTB skriver: Varetektsfengslingen av drapssiktede Tom Hagen vil bli anket til Eidsivating lagmannsrett. Anken sendes over helgen.

annonse

– Anken blir ikke sendt i dag. Jeg vil bruke de nærmeste dagene til å jobbe med den. Støtteskrivet går herfra på mandag, sier Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, til NTB torsdag.

Lagmannsretten har ingen lovpålagt frist til å behandle anken, men Holden sier at det normalt går ganske raskt å få den behandlet, som regel to til tre dager.


09.41: NTB skriver: Både redningshelikopter, redningsskøyter og kystvakten er involvert i en leteaksjon etter en mindre rød fritidsbåt som er savnet i Lindesnes kommune i Agder.

Det dreier seg om en mindre rød fritidsbåt med en 9,9 hestekrefters motor som forlot Agnefest i Lyngdal med én person om bord ved 23-tiden onsdag kveld.


07.23: NTB skriver: Den nye bistandsadvokaten i Hagen-saken reagerer på at Tom Hagens advokat gikk fra bistandsadvokat til forsvarer og mener byttet kan være problematisk.

Advokat Gard A. Lier ble onsdag oppnevnt som ny bistandsadvokat i saken der politiet mener Tom Hagen har drept eller medvirket til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Etter at Tom Hagen endret status fra fornærmet til siktet i saken, ble også hans tidligere bistandsadvokat Svein Holden oppnevnt som forsvarer.

Dette reagerer Lier på og sier til Rett24 den nye situasjonen kan være problematisk.


07.10: NTB skriver: Vest politidistrikt igangsatte en større leteaksjon i Brandanger i Nordhordland onsdag kveld etter at en eldre mann var meldt savnet. Søket pågår fortsatt.

Politiet fikk melding fra familien til den eldre mannen klokka 23.49 onsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon