Næringsminister Iselin Nybø (V) besøker et matvarelager på Kalbakken, sammen med blant andre lederen for Rådet for matvareberedskap Knut Inge Aaland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Midt under koronapandemien, etter at en skandaløst svak medisinsk beredskap så til de grader er blottlagt og etter at solidariteten mellom landene i EU har vist seg å ikke strekke lengre enn til egne grenser i en krisesituasjon, trumfet Regjeringen den 17. april gjennom en EU-forordning i Stortinget som vil svekke en allerede svak medisinsk beredskap ytterligere. 

EU-forordning 745/746 Om medisinsk utstyr og invitro-medisinsk utstyr tvinger Norge til å kjøpe medisinske tester fra kommersielle aktører i det indre marked og forhindrer norsk helsevesen i fremtiden fra å lage slike tester selv. 

Les også: Covid-19: Tybring-Gjedde vil ha full gjennomgang av beredskapen

annonse

Fagmiljøene i helse-Norge er i harnisk. Omtrent det eneste som fungerte i den første fasen av koronapandemien var den egenproduserte testkapasiteten ved norske sykehus. Det førte til at vi tidligere enn de fleste andre land klarte å identifisere og isolere smittebærerne og dermed  redusere omfanget av pandemien. 

Som en følge av vedtaket vil vi i fremtiden måtte kjøpe standardiserte tester av de store internasjonale farmasiselskapene i EUs indre marked til priser som ofte er flere ganger dyrere enn de egenproduserte. I en krisesituasjon som den pandemien vi er inne i nå, vil vi måtte konkurrere med alle andre land om leveranser og risikere at de innfører nasjonale eksportrestriksjoner på kritisk medisins utstyr slik som vi nettopp nå har erfart. 

I en situasjon hvor vi står midt oppe i en internasjonal helsekrise gjør regjeringen på nytt knefall for EU og iverksetter med støtte av Stortingsflertallet et direktiv som åpenbart vil svekke den nasjonale medisinske beredskapen ytterligere. De eneste partiene som stemte mot var Sp, Sv og Rødt. 

annonse

Les også: «Regjeringen vil ikke at folket skal bli skremt. Derfor skal ikke folket få vite at vi ikke har en tilfredsstillende beredskap for en krisesituasjon»

Hva pokker er det politikerne driver med? Ernas Høyre er en for lengst lost case. Høyre er ikke lenger opptatt av landets og befolkningens interesser. Men vil globalistene i Frp tvinge oss til å stemme Sp, selv om Sp fortsatt har en fullstendig håpløs innvandringspolitikk?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon