Bygging av en rekke nye nærings- og boligbygg foran Barcode i Bjørvika i Oslo sett fra Ekeberg restauranten i november kulda. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Restauranten Tjuvholmen Sjømagasin annonserte i begynnelsen av februar at de skulle stenge restauranten fra slutten av måneden til over påske. Likevel søkte de om kontantstøtte fra coronafondet for redusert omsetning i mars. Nå må de betale tilbake 355.720 kroner etter at E24 har stilt spørsmål om saken.

Restauranten er en del av Fursetgruppen. E24 spurte eier Bjørn Tore Furset om hvorfor man har søkt om kontantstøtte. De fikk først svar fra Furset om at de mente de hadde «gjort alt riktig i samråd med revisor og rådgivere.»

Etter at E24 opplyste om regelverket, bestemte Furset seg for å ta en ny runde med Skatteetaten.

annonse

– Vi venter på tilbakemelding fra Skatteetaten på denne saken, da vi håper og tror vi har gjort dette riktig, svarte Furset tirsdag.

Les også: Nei E24, det er ingen grunn til å redde Petter Stordalen fra konkurs

Men onsdag kom kontrabeskjeden:

– Da har vi hatt god dialog med Skatteetaten, og det viser seg, som du påpeker, at vi har gjort en feiltolkning av regelverket vedrørende stenging av oppussing. Dette har vi nå ordnet opp i med Skatteetaten, sier Furset.

annonse

Furset-gruppen har totalt 17 restauranter og har fått utbetalt over 2,5 millioner fra krisefondet hittil.

Det er hittil betalt ut over 600 millioner kroner av fondet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon