annonse
annonse

Mannskapene på to cruiseskip som ligger i Kristiansand får ikke lov til å gå i land på grunn av frykt for koronasmitte. Totalt dreier det seg om 600 personer.

Det er det to norskregistrerte cruiseskipene Viking Sun og Viking Jupiter som ligger til kai i sørlandsbyen. De venter på at cruisenæringen kan starte opp igjen, noe som tidligst skjer til høsten.

På hvert skip er det for tiden rundt 300 besetningsmedlemmer, men disse skal etter hvert reduseres til en minimumsbemanning på 80 på hvert skip, skriver Fædrelandsvennen.

annonse

– På skipene bor mannskapet tett på hverandre. Hvis det kommer smitte om bord, så vil den fort bli spredt. Derfor følges alle smittevernregler som finnes. De stoler ikke på at verken kristiansanderne eller noen andre er fri for smitte. Mannskapet har ikke lov til å gå i land i det hele tatt, kanskje med unntak av å gå på kaia innenfor gjerdene, sier Morten Kinn, skipsagent for European Cruise Service, om landlovsnekten.

Rederiet prøver å få sendt hjem flere hundre av mannskapene, men er avhengige av at hjemlandene tar dem imot, noe som ikke er helt uproblematisk for enkelte av dem som kommer fra asiatiske land.

Fire Viking-cruiseskip ligger nå til kai i Norge. I tillegg til de to i Kristiansand, ligger det ett skip i Ålesund og ett i Kristiansund.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon