IIlustrasjonsfoto: AFP / ODD ANDERSEN
annonse
annonse

Svært mange muslimer vil forby kritikk av sin religion, skal vi tro en fersk rapport.

I en fersk rapport fra den danske staten fremgår det at en overveldende majoritet av innvandrere fra muslimske land vil begrense ytringsfriheten ved å forby kritikk av islam. Rapporten, «Ytringsfrihet i Danmark», ble publisert i april, og er basert på en studie av den danske befolkningens holdninger til ytringsfrihet.

Det fremkommer i rapporten at 76 prosent, nesten åtte av ti, av innvandrerne fra muslimske land og deres barn anser at det bør være kriminelt å kritisere islam.

annonse

I den generelle danske befolkningen mener 18 prosent det samme, ifølge rapporten.

Les også: Islamistorganisasjon vil stoppe muslimer fra å integrere seg i Europa

Fundamentalister

annonse

I 2019 slo forskeren Ruud Koopmans, som er professor i sosiologi og migrasjonsforskning ved Instituttet for sosialvitenskap ved Humboldt-universitetet i Berlin, fast at det ikke er mulig å integrere mange muslimer i Vesten, fordi deres verdier er uforenelige med vestlige normer.

Gjennom sine studier har Koopman kommet frem til at om lag 40 til 45 prosent av muslimene i Europa kan kalles religiøse fundamentalister. Andelen fundamentalister blant kristne ligger ifølge forskeren langt lavere, på fem til 10 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon