Sikkerhetsstyrker på patrulje utenfor havnebyen La Guaira søndag. Landets regjering sier at en væpnet gruppe som forsøkte å ta seg inn i byen fra sjøsiden søndag morgen ble slått tilbake. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Myndighetene i Venezuela sier at de har slått tilbake en væpnet gruppe som forsøkte å ta seg inn i havnebyen La Guaira i båter. Åtte angripere skal være drept.

– Landets væpnede styrker stanset angriperne, sa innenriksminister Néstor Reverol til den statlige TV-kanalen.

Han kaller gruppen «terrorister og leiesoldater». Hendelsen skal ha funnet sted før daggry søndag.

annonse

Sosialistpartiets sjef i Venezuela, Diosdado Cabello, sier to av angriperne er tatt til fange og avhøres. Cabollo hevder at nabolandet Colombia sto bak, med støtte fra USA, og at formålet var å styrte regjeringen.

De to landene har ved flere anledninger tidligere avvist venezuelanske anklager om militære framstøt mot den venstreorienterte regjeringen.

– De som tror de kan angripe systemet i Venezuela, vil måtte ta konsekvensene av sine handlinger, sa Cabello, som føyde til at en av dem som er tatt til fange sier han tilhører det amerikanske narkotikapolitiet DEA.

annonse

Myndighetene sier også at de har funnet peruanske dokumenter, grovkalibrede våpen, satellittelefoner, uniformer og hjelmer med amerikanske flagg.

Venezuela, som styres av president Nicolás Maduro, er i en dyp politisk og økonomisk krise. En koalisjon av nærmere 60 land anerkjenner opposisjonslederen Juan Guaidó som landets legitime leder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon