Oslo Børs. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, gikk 31,5 milliarder kroner i minus i første kvartal i år. Avkastningen var på minus 11,7 prosent.

– Vi leverer et resultat som ventet gitt de rådende markedsforholdene, sier Kjetil Houg, administrerende direktør i Folketrygdfondet i en pressemelding.

Ved utgangen av forrige kvartal var fondets kapital på 237,3 milliarder kroner.

annonse

Avkastningen til Statens pensjonsfond Norge på minus 11,7 prosent var på nivå med referanseindeksen i første kvartal. Avkastningen for aksjeporteføljen var på minus 20,6 prosent, som er 0,1 prosentpoeng lavere enn referanseindeksen for aksjer. Avkastningen til renteporteføljen var på 2,5 prosent, som var på nivå med referanseindeksen.

– Det norske markedet ble rammet av koronasituasjonen, av et kraftig fall i kronekursen og et særskilt hardt fall i oljeprisen på hele 66 prosent, noe også resultatene for Statens pensjonsfond Norge er preget av, sier Kjetil Houg.

Folketrygdfondet hadde i fjor en avkastning på 12,4 prosent, som tilsvarer 29,5 milliarder kroner.

annonse

27. mars fikk de ansvaret for forvaltningen av Statens obligasjonsfond, etter at regjeringen gjenopprettet fondet for å bidra til at bedriftene fortsatt får lån under koronapandemien.

– Vi har stor tro på at dette vil bidra til økt likviditet og kapitaltilgang i det norske obligasjonsmarkedet, sier Houg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon