Illustrasjonsfoto: REUTERS/Benoit Tessier
annonse

Klimarealistene har hatt annonser i Aftenbladet, der det slås fast at vi ikke trenger å frykte økningen av CO2-konsentrasjonen i atmosfæren.

Dette skuffer Greenpeace. De mener at klimakampen ikke kan settes på pause.

– Klimarealistene velger sine ord med omhu for å forvirre leseren. De blander vær og klima, forurensning og drivhuseffekt, og de misbruker statistikk, skriver Matthieu Bulteau fra Greenpeace Stavanger, i Aftenbladet.

annonse

Les også: Cicero tør ikke å debattere med Klimarealistene, for de har ingenting å komme med

Bulteau sier at klimaendringene er reelle, og det haster med å fase ut fossil energi. Han mener også at det står pengesterke interesser bak Klimarealistene. Folk som tjener grovt på at utslippene fortsetter.

Han skriver at i Rogaland er det mange som har inntekt og identitet knyttet til olje. Men de lar seg ikke lure av Klimarealistene, tror Bulteau. De forstår at klimaendringene er reelle. De fortjener omstilling og tryggere arbeidsplasser, så barna deres får et levelig klima framover, mener han.

annonse

Les også: Finnes det klimaalarmister som tør å stille til debatt?

– I Greenpeace mener vi at koronakrisen må sees på som en sjanse til å tenke langsiktig og bidra til endringer som gir en grønn og mer rettferdig framtid for alle. Istedenfor å gi enda mer subsidier til oljeleting, mener vi at krisepakkene må brukes til å bygge opp nye, grønne næringer, for eksempel innen offshore havvind.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse