Illustrasjonsfoto: Oslo tingrett. Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

En kampsportutøver er tiltalt for blant annet å ha slått, sparket og ha tatt kvelertak på sin samboer. Mannen nekter straffskyld.

– Volden har blant annet medført sprukket blindtarm, hjernerystelse, lysømfintlighet, brukket nese, skulder ut av ledd, blåmerker og hevelser, skriver påtalemyndigheten i tiltalen.

Volden pågikk ifølge tiltalen jevnlig fra sommeren 2018 til våren 2019.

annonse

Mannen i 30-årene er også tiltalt for frihetsberøvelse, blant annet ved at han nektet kvinnen helsehjelp, tok fra henne mobiltelefonen og blokkerte utgangsdøren, og for trusler og krenkende atferd mot kvinnen.

– Den nedsettende og krenkende atferden har blant annet bestått i at han har helt vin over henne, og tvangsfôret henne med mat, skriver påtalemyndigheten.

Tiltalen omfatter også flere andre fornærmede. Kampsportutøveren skal blant annet ha utøvd vold mot en billettkontrollør og ha truet to andre personer.

annonse

Han er også tiltalt for oppbevaring av 93 gram hasj og flere trafikkovertredelser.

Saken skulle egentlig ha startet i Oslo tingrett mandag, men hans forsvarer, Alexander Greaker, skriver i en sms til NTB at saken er utsatt til onsdag fordi den tiltalte skal testes for koronaviruset.

Han opplyser samtidig at mannen sier seg ikke skyldig i hovedtiltalens post 1, som går på mishandlingen av samboeren.

Det er satt av ti dager til saken i Oslo tingrett.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon