Wisam Karim Alazawi på regjeringens pressekonferanse. Skjermdump NRK/ Twitter
annonse

En radiokanal for minoritetsgrupper har tilgang til regjeringens pressekonferanser. Resett derimot nektes adgang.

Det er Medier24 som forteller om de «nye» journalistene på regjeringens pressekonferanser. Mange lurer på hvem de egentlig er, og de har presentert seg selv under ulike navn, som NTV, Norway Post og Norway Voice. Andre har til og med blandet dem med nyhetsbyrået NTB.

annonse

Les også: Resett får ikke bli med i Redaktørforeningen – Lurås: Åpenbart politiske motiver

Kanal for minoriteter

NTV Norway Voice er en norsk-arabisk mediebedritft, sier ansvarlig redaktør Wisam Karim Alazawi til Medier24.

annonse

– Vi er en kanal for minoritetsgrupper som holder til i Norge.

Alazawi har jobbet som journalist i Irak. Han startet NorwayVoice da han kom til Norge i 2008. Han hevder mediet er religiøst og politisk uavhengig, og de får ikke statsstøtte.

– Det var et særskilt behov for en radiokanal som kunne gi mennesker med arabisk bakgrunn nødvendig og relevant informasjon, sier Alazawi.

Siden arabere som ankommer Norge spres utover hele landet, og på grunn av manglende språkforståelse risikerer isolasjon, mener Alazawi at kanalen fyller et tomrom. NTV produserer både radio, nettavis og tv (YouTube).

I forbindelse med pågripelsen av Tom Hagen stilte redaktør Alazawi spørsmål om hvordan dette ville påvirke norsk økonomi. Finansministeren forstår ikke spørsmålet.

I kommentarfeltet på Twitter-meldingen står det blant annet:

– Haha må være kødd
– Er dette helt seriøst eller tillagt?

Les også: Redaktørkameratene rotter seg sammen. Derfor bør du støtte Resett

annonse

Fikk tilgang

Redaktør Alazawi forteller at de fikk tilgang til regjeringens pressekonferanser under coronakrisa.

– Vi har nå seks-sju journalister, hvor alle er medlemmer av Norsk Journalistlag (NJ). Jeg er med i både NJ og Norsk Redaktørforening, sier han.

Resett kan ikke finne NTV Norway Voice eller Alazawi på listen over medlemmer av Norsk Redaktørforening (NR) datert mai 2019, men assisterende generalsekretær i NR Reidun K. Nybø bekrefter via SMS at Alazawi er medlem av Redaktørforeningen.

En av hovedårsakene til at Resett søkte om medlemskap i NR var nettopp det å få tilgang til slike arrangementer som regjeringens pressekonferanser.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse