Tyskere demonstrerte nylig mot de strenge tiltakene mot coronaviruset. Illustrasjonsfoto: David GANNON / AFP
annonse
annonse

Tittelen på denne artikkelen synes kanskje brutal, men den reflekterer dessverre dagens politiske virkelighet.

Wikipedia beskriver demokrati slik: «Demokrati, også kalt folkestyre, er en styreform hvor folket har direkte eller indirekte innflytelse på hva slags beslutninger som fattes. Kjennetegn ved demokrati er frie valg, flertallsstyre, retten til å være uenig med flertallet, og at individenes grunnleggende rettigheter ivaretas.»

Les også: FN-pinsen skaper storm: – Hva er galt med det norske flagget?

annonse

Vanligvis benyttes begrepet i en noe snevrere betydning, der det betegner et system som det man har i de fleste vestlige land, hvor folket stemmer inn representanter i en riksforsamling samtidig som man har visse grunnleggende rettigheter i form av ytringsfrihet, eiendomsrett, politisk frihet og likestilling.
Ordet demokrati stammer fra antikkens Hellas og kommer av gresk fra δῆμος (dēmos, folk), og κρατία (kratía, styre). Det betegnet da en styreform som stod i motsetning til aristokrati (elitestyre).

Dagens velgere har kun ett våpen: sine stemmer. M.a.o. har vi velgere kun mulighet til å avgjøre partienes størrelse – ikke hvem som skal velges eller hvilken politikk som skal føres!

Det er interessant å lese siste linje i Wikipedia: «Det betegnet da en styreform som stod i motsetning til aristokrati (elitestyre).»¨

annonse

Våre politiske partier var selvsagt opptatt av å skape et demokrati for mange år siden, men deres grådighet har gitt oss det de gamle hellenerne ønsket å bli kvitt: Elitestyre!

Selv om coronakrisen i dag opptar spalteplassen både i MSM og nettavisene, tør vi håpe at nettavisene avser litt plass til den kommende valgkampen foran stortingsvalget den 13. september 2021.

Les også: Stortinget er et kartell

Vi har sovet i timen

Vi velgere har i lang tid «sovet i timen». Våre politikere har misbrukt vår tillit for å sikre seg makt og økonomiske fordeler. At nominerte kandidater kun blir valgt av ca. 2% av velgerne (ca. halvparten av partienes medlemmer) og velgernes debattønsker/spørsmål ikke får plass i valgkampen som MSMs politiske journalister styrer, må mildt sagt sies å være særdeles udemokratisk.

En artikkelserie om våre politiske partiers nominasjonsprosesser ville kanskje vekke mange velgere og få dem til å bli mer kritiske til det partiet de normalt har stemt på. Det hevdes også at nominasjonene som altså kun utføres av ca 2 % av velgerne, i tillegg ikke alltid følger demokratiske spilleregler.

I en slik artikkelserie ville det også være naturlig å spørre om hvordan velgerne på best mulig måte kan bruke sitt eneste våpen – sine stemmer – den 13. september 2021. Personlig tror jeg at å avstå å stemme på de ivrigste og største globalistpartiene kan resultere i kursendring foran neste stortingsvalg.

Les også: Drømmen om det globale demokratiet vil føre til diktatur

annonse

Straff partiene økonomisk

Velgerne trenger ikke være redde for at et uventet valgresultat vil gi oss en ny regjering – den kan umulig bli verre enn dagens. De partiene som vil bli straffet med tilbakegang, vil automatisk også bli straffet økonomisk, siden den statlige partistøtten avhenger av valgresultatet. Nok en grunn til kursendring.

Det kan dessuten være strategisk riktig å straffe de ivrigste globalistpartiene nå. Når de oppdager at vi naive velgere forsøker å straffe dem økonomisk, vil de garantert forandre loven og basere partienes statlige støtte på tidligere meritter.

Dersom vi velgere ikke vinner frem ved å bruke våre stemmer kreativt strategiskt, vil vi forbli politiske statister som kun vil ha innflytelse på størrelsen av våre politiske partier når vi stemmer på det partiet vi misliker minst. Dette vil innebære at vi i praksis aksepterer dagens elitestyre.

Ender vi i en slik situasjon bør nok tankene gå mot en republikk. Der blir i hvert fall presidenten valgt ved direkte valg.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon