- Resett - https://resett.no -

Freedom House: Ungarn, Serbia og Montenegro er ikke lenger demokratier

Ungarn, Serbia og Montenegro kan ikke lenger kalles demokratier, mener organisasjonen Freedom House.

I sin årlige rapport «Nations In Transit» skriver Freedom House at EU-landet Ungarn nå befinner seg i en gråsone, et sted mellom demokratier og rene diktaturer.

Kriseloven statsminister Victor Orban innførte etter koronakrisen, har i enda større grad avslørt hvor udemokratisk regimet er, ifølge Freedom House.

annonse

«Ungarn kan i dag ikke lenger bli regnet som et demokrati», skriver organisasjonen i rapporten.

Både Serbia og Montenegro har for første gang siden 2003 mistet sine statuser som demokratier. Dette skyldes blant annet økende grad av maktmisbruk begått av deres respektive presidenter Aleksandar Vucic og Milo Djukanovic.

I et intervju med nettstedet Balkan Insight  [1]viser Freedom House blant annet til trakassering av medier i Serbia og manglende uavhengighet for rettsvesenet i Montenegro.

annonse

En talsmann for regjeringen i Ungarn, Zoltan Kovacs, kommenterte den nye rapporten på Twitter onsdag. Han beskrev Freedom House som et redskap for den jødiske milliardæren og politiske aktivisten George Soros.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474