Venstre-leder Trine Skei Grande (V) sier hennes arvtaker trolig blir utpekt på landsmøtet i september eller oktober. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Enkelte grupper av borteboende elever som går på videregående skole, får nå en ekstra håndsrekning i form av mer lån og stipend.

– Regjeringen har besluttet å utvide tilbudet om ekstra lån og stipend til elever på videregående skole som ikke bor hjemme, og som har mistet inntekter som følge av koronakrisen, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

Det er personer som har kommet til Norge som asylsøkere og ungdom som har vært i barnevernet som får dette lånet, og som nå vil få tilbud om utvidet lån og stipend.

annonse

Blant elevene som tar videregående etter del 2 (ungdomsrett), er det omkring 4.300 personer som også velger å ta opp et lån på inntil rundt 3.000 kroner i måneden. Kravet for å ta dette lånet er at man er over 18 år og borteboer.

– Nå får disse tilbud om et lån på 13.000 kroner, men med samme stipendandel som studenter ellers. Det vil si at 8.000 kroner kan omgjøres, sier Grande.

Hun viser til at enkelte i denne gruppen har havnet i en vanskelig økonomisk situasjon etter å ha mistet inntekter fordi stedet de jobbet, måtte stenge eller nedbemanne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon