Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

I politiets nasjonale etterretningssystem, Indicia, har det vært skrevet flere bekymringsrapporter angående hvem som vinner «i lotto» og blir tatt ut som kvoteflyktning og hvordan denne utvelgelsesprosessen egentlig foregår.

I slutten av februar 2020 gjennomførte tjenestepersonell fra Politiet utlendingsenhet (PU) såkalte verifiseringssamtaler av kvoteflyktninger i Amman, Jordan.

Det betyr at politiet ville undersøke om disse personene var dem de utga seg for å være.

annonse

De utlendingene det her er snakk om, var fra før anerkjent som flyktninger av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), samt at de nå hadde fått innvilget midlertidig opphold som overføringsflyktninger i Norge.

Les også: Blind vold på en ungdomsskole i Porsgrunn (+)

I politiets nasjonale etterretningssystem, Indicia, har det vært skrevet flere bekymringsrapporter angående hvem som vinner «i lotto» og blir tatt ut som kvoteflyktning og hvordan denne utvelgelsesprosessen egentlig foregår. I tillegg, stilles det spørsmåltegn hvor sikre norske myndigheter er på at man faktisk vet riktig identitet på de det her gjelder, og hvilket land de egentlig kommer fra.? Mang en foruroligende melding har derfor blitt videreformidlet til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

annonse

Resett har i forbindelse med det siste kvoteuttaket av flyktninger PU sine tjenestepersoner utførte i Jordan fått tilgang til en etterretningsrapport angående et av disse «identitetsintervjuene». Denne informasjonsinnberetningen gjelder et ektepar med tre barn, som har blitt godkjent som overføringsflyktninger til Norge.

Ekteparet kommer ifølge dem selv fra et område i Syria som har vært svært berørt av krigen, men allikevel var de lite samarbeidsvillige til å svare på enkle konkrete spørsmål fra politiet.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse