Alle covid-19-pasienter som er lagt inn på intensivavdelingen på Oslo universitetssykehus, skal følges etter de har fått behandling, for å se på langtidseffektene, som psykisk og fysisk helse. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse
annonse

I alt 30 norske forskningsmiljøer har nå fått 130 millioner kroner for å bidra til forskning i forbindelse med koronavirusutbruddet.

– Vi mangler fortsatt mye kunnskap om viruset. Forskningen skal bidra til å evaluere behandling og gi systematisk kunnskap om spredningen og effektene av viruset, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

78 fagmiljøer leverte inn søknad til Forskningsrådet. 30 prosjekter får finansiering.

annonse

19 av prosjektene er tilknyttet universitetene, tre sykehusene og sju kommer fra forskningsinstituttene. Næringslivet er koblet på sju av prosjektene.

En av studiene som har fått tildelt støtte er en gruppe forskere ved Oslo universitetssykehus, med intensivsykepleier Kristin Hofsø i spissen.

Prosjektet skal undersøke og beskrive alle covid-19-pasienter som er lagt inn på intensivavdelingen på Oslo universitetssykehus i samarbeid med norsk intensiv- og pandemiregister.

annonse

Prosjektet skal følge pasientene også etter de har fått behandling, for å se på langtidseffektene, som psykisk og fysisk helse, av alle overlevende.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon