Dansk politibil. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Fire unge menn er i Danmark tiltalt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente.

Saken er ekstra spesiell ettersom de fire skal ha avtalt ugjerningen på forhånd. Visepolitisjefen i Haslev beskriver gjengvoldtekten som «en ualminnelig grov sak».

Søndag 3. mai ble de fire tenåringene fremstilt for retten. Alle fire ble varetektsfengslet i fire uker, skriver EkstraBladet (EB).

annonse

Mennene skal være i alderen 17 til 19 år, og samtlige erklærte seg ikke skyldige. De siktes for «i forening, etter forutgående avtale og i felles forståelse ha voldtatt jenta». Ugjerningen skal ha skjedd natt til lørdag 2. mai.

Den unge jenta anmeldte samme morgen voldtekten til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Det er en ualminnelig grov sak, sier Søren Ravn-Nielsen, som leder etterforskningen.

Les også: Kirke utenfor København vandalisert: «Vi overtar Danmark»

annonse

Ifølge EkstraBladet er det kun én av de siktede som har dansk etnisk utseende. En av de tiltalte ble bistått av en kurdisk tolk. Rettssalen var bevoktet av fem tungt bevæpnede politifolk.

HRS har også skrevet om saken. De skriver:

«Jenta har gitt en detaljert forklaring om hendelsesforløpet.  I tillegg skal det ha vært en underliggende trussel om vold mot henne. Begge moment som førte til idømt varetekt.

En av de fengslede er tidligere straffet for vold, tyveri, utpressing og trussel mot vitner. De tre andre er ikke tidligere straffet.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon