- Resett - https://resett.no -

Frp-politikere i front for det norske flagget: – Det er Norge jeg representerer, ikke FN

Frps stortingsrepresentanter vil ikke være med på at det er «ytterliggående» å bære det norske flagget på brystet.

Den siste tiden har det pågått en debatt om hvorvidt norske rikspolitikere bør bruke et jakkemerke som representerer FNs bærekraftmål i henhold til Agenda 2030, eller om man bør holde seg til det norske flagget.

Den såkalte faktasjekkeren faktisk.no [1] har skrevet en sak om debatten, der de kobler de som har ytret forundring over enkelte politikeres konsekvente bruk av FN-merket, deriblant flere Fremskrittsparti-politikere, til ytterliggående grupperinger og konspirasjonsteoretikere.

annonse

Les også: Jeg ville gått med FN-pins og det norske flagget samtidig [2]

Poserer på Facebook

Dette skremmer imidlertid ikke de aktuelle Frp-politikerne. I et innlegg med bilde lagt ut på Facebook poserer stortingsrepresentantene Gisle Meininger Saudland, Bård Hoksrud, Morten Wold, Jon Helgheim, Morten Wold, Per-Willy Amundsen og Bjørnar Laabak foran Stortinget, alle med et norsk flagg i jakkeslaget.

annonse

– Som stortingsrepresentant for Norge og det norske folk så er det ikke naturlig for meg å gå rundt med en intetsigende FN-pin. Hadde det ikke vært en debatt om dette i media så tror jeg ikke engang folk flest hadde forstått hva denne sirkelpinnen egentlig er, sier Tor André Johnsen til Resett.

Upassende symbolisme

Stortingsrepresentanten synes ikke det er naturlig å smykke seg med et FN-emblem, dersom man ikke representerer FN.

– Jeg er valgt av det norske folk til å være med å styre Norge. Det er Norge jeg representerer, og ikke FN. En pin kommuniserer og viser gjerne frem hvem du representerer og jobber for. Noe du er stolt av, tror på og ønsker å vise frem. Følgelig har jeg alltid brukt Frp-pin, siden jeg ble valgt på Stortinget. Tidligere, da jeg jobbet i det private næringslivet, brukte jeg for eksempel pin fra Norske Skog.

Les også: Du tar feil, Omdal. Det norske flagget er den nye bindersen [3]

Stolthet

Johnsen synes det er underlig at noen reagerer på at norske rikspolitikere vil bruke jakkemerke med det norske flagget.

annonse

– Jeg bærer det norske flagget med stolthet. Det burde vært en selvfølge at Norges fremste politikere bruker flagg-pin. I USA har alltid den amerikanske presidenten, uavhengig av partipolitisk tilhørighet, hatt det amerikanske flagget på brystet. Til og med Stefan Löfven har svensk flagg-pin. Men i Norge skal våre fremste folkevalgte av en eller annen merkelig grunn gå rundt med denne FN-pinnen.

– Spesielt nå som vi nærmer oss 17. mai, så anbefaler jeg alle nordmenn til å kjøpe seg flagg-pin, sier Johnsen avslutningsvis, og tipser om at Nille for tiden kjører tilbudskampanjer på merker med det norske flagget.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474