Indiske paramilitære soldater holder vakt i den indiskkontrollerte delen av Kashmir. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere er døde og mange bevisstløse etter en stor gasslekkasje ved en fabrikk i byen Visakhapatnam i India. Selskapet sier situasjonen er under kontroll.

Eksakt antall døde vites ikke da myndighetene foreløpig ikke har oversikt over situasjonen. Det fryktes også at folk ligger døde eller bevisstløse i sine hjem i de berørte områdene, men politiet sliter med å få undersøkt dette, på grunn av hensyn til egen sikkerhet.

Nyhetsbyrået AFP får bekreftet av politiet at fem personer er døde, mens Reuters siterer lokale myndigheter på at det er minst seks. AP, Mumbai Mirror og Times of India skriver at minst åtte er døde, deriblant ett barn.

annonse

Det sørkoreanske selskapet LG Chem, som eier LG Polymers som driver fabrikken, sier i en uttalelse at situasjonen er under kontroll.

– Situasjonen med gasslekkasjen er nå under kontroll, og vi undersøker alle muligheter for å sørge for rask behandling for dem som har skader etter å ha inhalert den lekkede gassen, skriver de i en pressemelding.

De undersøker nå årsaken til lekkasjen og skadeomfanget.

Minst 1.000 til sykehus
annonse

Minst 1.000 personer er innlagt på sykehus, opplyser lokale myndigheter ifølge AFP. Minst 70 av dem skal være bevisstløse.

Innbyggerne skal ha oppdaget lekkasjen fra fabrikken, som lager plastprodukter, ved 3-tiden lokal tid.

Mange forlot hjemmene sine for å komme seg i sikkerhet, men falt om på gatene. Videoer fra området viser personer som ligger i gatene uten å bevege på seg.

Over 5.000 personer skal ha fått reaksjoner som følge av lekkasjen, blant annet i form av pusteproblemer, skriver Times of India.

Lokale myndigheter forbereder mellom 1.500 og 2.000 sykehussenger for å ta imot dem som er blitt eksponert for gassen.

Evakueres

Swaroop Rani forteller at gassen lekket ut fra to tanker på 5.000 tonn som har vært uten tilsyn siden slutten av mars grunnet koronakrisen i landet.

annonse

– Vi rykket direkte ut da vi ble varslet. Man kunne kjenne gassen i luften og det var ikke mulighet for oss å være den mer enn i noen få minutter, sier hun til AFP.

Leger ved King George Hospital sier til Mumbai Mirror at gassen er styren, som rammer hjernen og ryggraden til dem som kommer i kontakt med stoffet.

Myndighetene har evakuert fem nærliggende landsbyer. Innbyggerne bes om å bruke våte masker eller kluter for å dekke til munn og nese.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon