Smittevernstiltakene og butikkenes oppfordring om å unngå kontanter og tasting av kode har ført til en stor økning i bruk av kontaktløs betaling. Bankene har også hevet grensen for slik betaling fra 400 kroner til 500 kroner. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Kortbruken i april var langt høyere enn i mars, men faller likevel 8,5 prosent sammenlignet med april i fjor.

Tallene fra Nets viser at nordmenns kortbruk fremdeles er preget av koronasituasjonen, men at det er mer optimisme å spore.

– I mars falt samlet kortomsetning mer enn 14 prosent, til tross for at forbruket var normalt den første halvdelen av måneden. I april har samfunnet vært delvis lukket ned hele måneden, men den samlede kortomsetning er bare falt med 8,5 prosent. Det vitner om at nordmenn holder hjulene i gang og at det kanskje er mer optimisme å spore blant forbrukerne, mener analysesjef Per Harald Strøm i Nets.

annonse

I april ble det foretatt 127,2 millioner transaksjoner med betalingskort i Norge. Det er et fall på 24 prosent sammenlignet med april i fjor. Ifølge Nets viser tallene at nordmenn i april handlet for større beløp av gangen siden omsetningen bare falt med 8,5 prosent.

I mars ble det satt ny rekord for kontaktløs betaling, og andelen fortsatte å øke i april med ytterligere 27 prosents økning.

– Forrige måned steg andelen kontaktløse betalinger fra 50 til 64 prosent av alle BankAxept-kjøpene, sier kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps i en pressemelding.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon