Venezuelas riksadvokat Tarek William Saab under en pressekonferanse fredag om den mislykkede væpnede aksjonen i helgen. Myndighetene i Venezuela beskriver den som et forsøk på invasjon for å styrte president Nicolás Maduro. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

To amerikanere er siktet for terrorisme i Venezuela etter en mislykket væpnet aksjon der målet trolig var å styrte president Nicolás Maduro.

Siktelsene omfatter også sammensvergelse og smugling av militære våpen, opplyste riksadvokat Tarek William Saab fredag.

Luke Alexander Denman (34) og Airan Berry (41) skal ha blitt pågrepet etter den mislykkede væpnede aksjonen i havnebyen La Guaira søndag. Også en rekke venezuelanere ble pågrepet, og åtte angripere skal ha blitt drept.

annonse

Den tidligere amerikanske spesialsoldaten Jordan Goudreau har sagt at han var med på å organisere angrepet.

Riksadvokat Saab utstedte fredag arrestordrer både på Goudreau og to andre personer bosatt i USA.

President Donald Trump avviser å ha noe med aksjonen å gjøre eller å ha kjent til den på forhånd.

annonse

– Dersom jeg ville gå inn i Venezuela, hadde jeg ikke gjort det hemmelig. Jeg ville gått inn, og de kunne ikke ha gjort noe med det. De ville lagt seg ned. Jeg ville ikke ha sendt inn en liten gruppe. Nei, nei, nei, jeg ville ha sendt en hær, sa han i en kommentar fredag.

– Det ville ha blitt kalt en invasjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon