- Resett - https://resett.no -

Derfor øker tysk olje og gassforbruk til tross for radikal klimapolitikk

Til tross for at samlet energibruk sank med 2-3 prosent, økte tysk olje og gassforbruk med henholdsvis 2 og 3,3 prosent i fjor. Energi fra innenlandske kilder sank med hele 8 prosent. Tysklands importavhengighet av energi økte til 70 prosent, ifølge AG Energiebilanzen [1].

Stort fokus på sol- og vindkraft til strømproduksjon kan gi inntrykk av at Tysklands energibruk blir «grønnere». Det er ikke tilfelle. Som i de aller fleste land er bare en brøkdel av total energibruk kanalisert med elektrisitet som energibærer, for Tysklands del ca. 17-18 prosent.

Les også: Agenda-2030 – Alle skal med! [2]

annonse

Isolert sett har Tyskland en viss nettoeksport av strøm. Det hjelper ikke. Totalt får landet nå bare 30 prosent av sin energi fra innenlandske kilder. Utviklingen er stikk i strid med EUs mål om økt sjølforsyning og dermed leveransesikkerhet.

Mens vind og sol i 2019 leverte 28 prosent av strømproduksjonen, bidro de bare til 5,1 prosent av total energibruk i landet. Olje er Tysklands største energikilde med en andel på 35,3 prosent, fulgt av gass på andreplass med 24,9 prosent, totalt vel 60 prosent. Opp fra 57,6 prosent i 2018.

Olje og gass er begge importvarer.

annonse

Oljen aleine er sju ganger så stor som vind og sol sammenlagt. Olje og gass sammenlagt leverer 12 ganger så mye energi som sol og vind. Totalt «fornybart» som består av i alt seks kategorier der biomasse utgjør over halvparten, økte fra 14 til 14,8 prosent.

Kullet som fases ut, erstattes i stor grad av importert gass.

Les også: Frp foreslår vedtak mot vindmølleparker i Agder: – Meningsløs rasering av naturen [3]

Energisikkerhet er det egentlige motivet bak Tysklands og EUs såkalt grønne energipolitikk. Europa er fattig på olje, kull og gass, og har gitt seg ut på en like desperat som dyr og mislykket jakt på såkalt alternative energikilder, for å rette på denne svakheten.

Hensynet til klima, miljø og klodens framtid er den høystemte, offisielle begrunnelsen.

Ikke er de grønne og miljø/naturvennlige, og tross billioner av kroner i subsidier kombinert med tilsvarende avgifter på «fossil» energi, greier de altså ikke å øke energisikkerheten ved å redusere avhengigheten av import.

Tyskland sitter igjen med verdens trolig høyeste strømpris. Og økt import av olje og gass.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474