Illustrasjonsfoto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Centrumkiosken i Spikersuppa tilbyr ikke lenger papiraviser. Butikksjef Kaid Wakid kuttet ut aviser som VG, Aftenposten, Dagbladet og Dagens Næringsliv allerede i fjor sommer.

– Det solgte ikke nok, og det var for mye jobb med å returnere avisene som ikke ble solgt, sier Wakid til Dagens Næringsliv.

Løssalget har vært en god inntekt for VG og Dagbladet. Men opplaget faller og annonseinntekter stuper. Det markedet har blitt overtatt av Facebook og Google. Coronautbruddet har forsterket trenden, og det er ikke spørsmål om papiraviser forsvinner, men når.

annonse

Les også: Ny spiker i kista for papiravisene

– Løssalget av VGs papiravis falt med 20 prosent i mars, naturlig nok ettersom Norge da ble stengt ned grunnet koronapandemien og færre kiosker og butikker holdt åpent. Det var den viktigste grunnen til at VGs omsetning i kvartalet falt med 23 millioner kroner til 407 millioner kroner, opplyste Steiro til DN etter at morselskapet Schibsteds kvartalsrapport ble lagt frem onsdag morgen.

Steiro sier at de har ikke planer om å redusere papirutgaven til VG. Men Dagbladet har begynt prosessen, de vil kutte gradvis ned og tilslutt gå helt vekk fra papir.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon