Illustrasjonsbilde. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Politibil med blålys under utrykning. Illustrasjonsbilde. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Fire menn er pågrepet for å ha knivstukket en mann i Oslo natt til søndag. Politiet er bekymret for økningen i alvorlig kriminalitet begått av unge mennesker.

Ifølge NTB, ble politiet varslet natt til søndag om knivstikkingen som hadde skjedd i forbindelse med en slåsskamp i Torshovdalen et kvarter tidligere.

– Vi fikk melding om slåssing og rykket til stedet. Da vi kom fram, fant vi en mann som var blitt stukket av noe skarpt og som ble tatt hånd om av ambulanse på stedet, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

annonse

Den skadde ble sendt til Ullevål sykehus. Skadene ble søndag betegnet som alvorlige, men tilstanden er stabil. Politiet hadde da ikke kjennskap til omstendighetene rundt slåsskampen.

Mistanker om ran

Ifølge NTB, ble flere politipatruljer satt inn i letingen etter fire mørkhudede menn som forlot stedet etter slåsskampen. Ved 2.30-tiden ble én av de fire meldt pågrepet. Politiet hadde også sikret en kniv og en blodig T-skjorte som bevis.

To timer senere ble også de tre andre pågrepet. Alle er i alderen 17 til 21 år og alle fire settes også i sammenheng med et ran i Oslo sentrum lørdag kveld, ifølge NTB.

annonse

– Det var en person som ble fraranet gjenstander og penger av fire unge menn. Den fornærmede ble ikke fysisk skadd, men ble truet. Hendelsen ble fanget opp på kamera, og bilder derfra viser av disse fire muligens er de samme som også var involvert i knivstikkingen i Torshovdalen, sa Lie.

Flere grove ran

NTB skriver at Oslo-politiet kan melde at flere ungdomsgrupper har begått alvorlig kriminalitet i hovedstaden i løpet av helgen, ofte med våpen. Spesielt var natt til søndag svært travel.

– Vi har hatt mange oppdrag, og flere av dem svært alvorlige, med flere grove ran. Og hvor det har vært flere sammen om handlingene, der det er blitt brukt våpen av ymse slag. Flere av de pågrepne er under 18 år. Den yngste så ung som 15 år, konstaterer politiadvokat Anne-Karine Veiding i Oslo politidistrikt overfor NRK.

– Hva dette kommer av, fremstår for meg som litt uklart, men at det er en økning med unge mennesker som begår alvorlig kriminalitet, kan vi ikke stikke under en stol, legger hun til.

Ifølge politiadvokaten har politiet særlig lagt merke til seg en økning av grove ran og alvorlig vold i løpet de siste månedene.

– Det er gjerne flere i grupper. Dette er både gjengrelatert – og utenfor gjengbegrepet, men at de opptrer sammen, sier Veiding.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon