Ullernbanen er en av Oslos 91 kunstgressbaner. Her inspiserer Vålerengas daværende trener Kjetil Rekdal banedekket foran en cupkamp i 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo skal bruke 200 millioner kroner på å gjøre nye og opprustede kunstgressbaner frie for gummigranulat, melder TV 2.

De små gummibitene fra bildekk, som er fyllmateriale på kunstgressbanene, er definert som et miljøproblem og EU vurderer et forbud.

Oslo har 91 kunstgressbaner. Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) sier til TV 2 at det vil koste rundt 2 millioner kroner per bane å erstatte gummigranulatet. Dette skal i første omgang gjelde for helt nye baner eller baner som gjennomgår rehabilitering.

annonse

På landsbasis er det 1800 kunstgressbaner. Med kostnadsoverslaget fra Oslo, vil det koste anslagsvis 3,6 milliarder kroner å få granulatfrie baner over hele Norge, ifølge TV 2s beregninger.

En stor utfordring med fjerningen av granulatet fra fotballbanene, er at det per i dag ikke eksisterer en fullgod erstatning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon