Illustrasjonsbilde. Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Foto via AP)
annonse
annonse

Patriotisme er den eneste mulige ideologien i et moderne, demokratisk samfunn, mener Russlands president. Han advarer likevel mot hul selvgodhet, og maner heller russerne til å engasjere seg i landets utvikling.

Samtidig som Russland markerer seieren over Nazi-Tyskland i 1945, antyder president Vladimir Putin at patriotisme fortsatt er viktig og relevant 75 år etter andre verdenskrig. I et TV-intervju sluppet 10. mai omtaler Putin patriotisme som Russlands nasjonale idé.

Les også: Russland: Utslitte sykepleiere flykter fra Putins corona-utstillingsvindu

annonse

Putin forklarer patriotisme som å «engasjere seg i utviklingen av sitt land, dets fremgang». Han advarte likevel mot overdrevet flaggveiving og glorifisering av historien:

– Patriotisme betyr ikke at vi skal klamre oss til vår heroiske fortid. Vi må skue fremover, mot vår ikke mindre heroiske og vellykkede fremtid, sa Putin.

Sist gang Russlands president nevnte patriotisme var desember 2019, ifølge nyhetsbyrået TASS. Da ymtet Putin om at globalisme kanskje ikke styrker folkestyret.

– Etter min mening er patriotisme den eneste mulige ideologien i et moderne, demokratisk samfunn. Patriotisme i ordets bredeste og beste forstand, sa Putin da.

Putin understreket samtidig at patriotisme, snarere enn å være en snever politisk retning, må være tverrpolitisk og felles for russere uavhengig av partipolitisk ståsted, etnisitet og andre skillelinjer.

Den såkalte Seiersdagen feires 9. mai hvert år, og er offentlig fridag i Russland. Årets markering er imidlertid delvis nedtonet og delvis utsatt som følge av corona-pandemien.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon