Sveriges tdanningsminister i Anna Ekström holder seg til lederskribenter på venstresiden. Foto: Jonas Ekströmer /TT
annonse
annonse

Det skaper reaksjoner i Sverige at utdanningsminister Anna Ekström (S) på fredag lagde en liste over hvilke lederskribenter som «tenker selv» og som hun «leser med interesse».

Listen var fylt opp av skribenter godt ute på venstresiden, og inkluderte statsministerens egen taleskriver, skriver Samhällsnytt. Flere påpeker hvordan en lignende liste utarbeidet av en Sverigedemokrat ville blitt møtt med avsky og fordømmelse.

Det var på Twitter sosialdemokraten Ekstrøm publiserte sin liste:

annonse

Ekström er tidligere generaldirektør for Skolverket, og var utdanningsminister da Skolverket høsten 2019 la frem en ny læreplan hvor Bibelen ikke var nevnt en eneste gang.

Les også: Sverige: Skolverket vil fjerne Bibelen fra læreplanen

annonse

Reaksjoner

Reaksjonene i kommentarfeltet er stort sett negative. Her noen eksempler:

– Dere gir dem 500 millioner og skryt, og de skriver dritt om opposisjonen i stedet for regjeringen. I neste øyeblikk: «Ungarn er udemokratisk og har ikke frie medier.»

– Tuller du med oss? Du tar med statsministerens taleskriver…

– Anna hva er dette, av statsmakten godkjente skribenter? Hva skal dere gjøre med denne listen, minister? Og de som ikke kom med, hvorfor kom de ikke med?

Rebecca Weidmo Uvell er en er en svensk siviløkonom, skribent og samfunnsdebattant som Resett har omtalt tidligere. Kun synes også det er smakløst at en statsråd offentlig hyller statsstøttede medier. Det blir «Staten og media i samme båt».

annonse

Les også: Siviløkonom: Sverige gjennomgår en radikal demografisk forandring

Flere av lederskribentene som er omtalt i rosende ordlag av Ekström svarer takknemlig i tråden. Susanne Sjöstedt er blant annet lederskribent for Värmland Folkblad, og skriver på Twitter: Takk, snille minister 🙂

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon