To personer spiser frokost på en uteservering i Sevilla mandag etter at koronarestriksjonene ble lettet på for mange i Spania. Foto: Miguel Morenatti / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mandag løsnet Spania på koronarestriksjoner for rundt halvparten av befolkningen. Det betyr en etterlengtet øl eller kaffe for mange på spanske barer og kafeer.

– Jeg har virkelig savnet dette. Nå setter man ekstra pris på disse små gledene, sier Jesus Vazquez, som bestilte bord sammen med sønnen Alejandro og tre andre kolleger. Med 2 meter mellom bordene og bare fem bord utendørs åpnet baren i hovedgaten i kystbyen Tarragona mandag.

Rundt halvparten av Spanias befolkning på 47 millioner bor i regioner som nå letter gradvis på koronarestriksjonene.

annonse

Samlinger på opptil ti personer og reise innenfor hjemprovinsen er nå lov igjen. Små butikker, kirker og museer kan holde åpent så lenge de begrenser kapasiteten.

Kriteriene for gjenåpning er at ut smitteutviklingen er tilstrekkelig på retur og at kapasiteten i helsevesenet i regionen er stor nok til å takle en ny bølge.

Storbyene Madrid og Barcelona er blant de verst rammede områdene og er derfor ikke blant regionene som er åpnet opp igjen.

annonse

123 nye koronadødsfall er registrert i Spania det siste døgnet. Det er det laveste antallet nye smittetilfeller i landet på sju uker. Totalt har 26.744 koronasmittede personer dødd i Spania, opplyser helsemyndighetene i landet mandag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon