Et italiensk flagg henger sammen med tre beskyttelsesmasker utenfor en balkong i Roma. Foto: Mauro Scrobogna / LaPresse via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Italiensk politi har pågrepet 91 personer i en hvitvasking- og utpressingssak. Målet er å hindre mafiagruppen Cosa nostra i å profittere på koronakrisen.

Italienske myndigheter ønsker å slå ned på mafiagruppens aktiviteter og hindre at de profitterer på den økonomiske situasjonen som følger av nedstengningene i forbindelse med koronapandemien.

Etterforskere mener at de pågrepne har drevet med hvitvasking, utpressing og narkotikahandel. De skal ha forberedt seg på å bruke overskuddet til å kjøpe opp virksomheter i landet som har slitt under koronapandemien.

annonse

Påtalesjef Lo Voi i Palermo, der Cosa nostra står sterkest, sier at de har overvåket mistenkte og hørt dem snakke om planer om å kjøpe opp skadeskutte bedrifter med kontanter.

Lånehaivirksomhet er utbredt blant grupper som driver med organisert kriminalitet i Italia. De har imidlertid de siste årene i større og større grad begynt å kjøpe opp blant annet hoteller, restauranter og apoteker ettersom økonomien har gått dårlig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon