Sverre Myrli og Arbeiderpartiet vil ha svar om framdriften i intercityprosjektet på Østlandet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen har mistet kontrollen over jernbanesatsingen på Østlandet, mener Arbeiderpartiet, som vil ha en full gjennomgang.

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å utsette byggingen av dobbeltspor mellom Oslo og Hamar på ubestemt tid.

– Norges største jernbanesatsing er bygging av dobbeltspor på Østlandet, men dette arbeidet utsettes og utsettes. Regjeringen har nå åpenbart mistet kontrollen, og det er nødvendig at vi får en gjennomgang av hva som faktisk skjer med prosjektet, sier Arbeiderpartiets transportpolitiske talsperson, Sverre Myrli.

annonse

Samtidig kuttes planleggingsarbeidet på Ringeriksbanen med 278 millioner kroner. Myrli kaller kuttet overraskende og krever svar på hva det vil bety for fremdriften.

– Planene om å bygge dobbeltspor på Østlandet til Halden, Lillehammer, Skien og Hønefoss virker nå bare som en fjern drøm. Til og med til Hamar og Fredrikstad virker det hele nå uvisst. Prosjektet ser ut til å rakne i alle sømmer, og regjeringen mangler både retning, ambisjon og vilje, sier Myrli.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon