Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, la tirsdag fram et forslag til ny krisepakke. Den er på over 30.000 milliarder kroner. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratene foreslår en krisepakke på over 30.000 milliarder kroner til dem som er hardt rammet av koronapandemien i USA.

Partiet har flertall i Representantenes hus, men håper at også Republikanerne vil slutte opp om forslaget. Avstemming ventes alt fredag.

Ifølge Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, innebærer forslaget at amerikanske delstater og byer får en sum som tilsvarer rundt 10.000 milliarder kroner i overføringer for å motvirke økt arbeidsledighet.

annonse

Over 33 millioner amerikanere har nå registrert seg som arbeidsledige, og bare i april forsvant det ifølge myndighetene over 20 millioner arbeidsplasser.

Demokratene øremerker i forslaget drøyt 2.000 milliarder kroner til ekstra lønn til helsearbeidere og andre som fyller samfunnskritiske funksjoner.

Partiet vil også komme vanlige amerikanere til unnsetning og foreslår en utbetaling på drøyt 12.000 kroner til dem som er hardt rammet av krisen, inntil 60.000 kroner per husstand.

annonse

Det er også satt av ytterligere 750 milliarder kroner til virustesting i forslaget.

Demokratenes forslag til krisepakke møter imidlertid motstand i Senatet. Republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, mener at det ikke haster og at forslaget tidligst vil bli behandlet av dem i juni.

Krisepakken som nå ligger på bordet er den femte i rekken siden mars. Senest for tre uker siden vedtok Kongressen en krisepakke på nærmere 5.000 milliarder kroner, mesteparten øremerket småbedrifter og sykehus.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon